När behöver man en rörmokare?

Rörmokare eller inte

Det finns mycket man får göra själv i sitt hem när det gäller rör och ledningar men det finns lika mycket som man inte bör göra. Det är ett svårt arbete som kräver stora yrkeskunskaper och det är därför oftast bättre att anlita en rörmokare i Göteborg. Råkar man ta sönder något är risken att skadan blir betydligt större än vad den var vid utgångsläget och när det gäller vatten kan andra delar av byggnaden förstöras snabbt.

Rör och ledningar i kök

När man renoverar köket är det inte helt sällan folk väljer att flytta runt på inredningen. Diskhon och spisen kanske byter plats och det innebär att man måste dra om rör och ledningar. Till detta ska man alltid anlita en rörmokare så att arbetet blir bra och riktigt gjort. Många nya finesser som finns i dagens kök, så som kyl- och frys med ismaskin, kräver att man drar fram vatten. Även här ska man låta en rörmokare göra jobbet så man inte riskerar att få en vattenskada i framtiden.

I badrummet

Precis som när man renoverar köket så flyttar man gärna runt saker även vid en badrumsrenovering. Detsamma gäller här – för omdragning av rör och ledningar ska man alltid anlita en rörmokare i Göteborg. Däremot får man byta ut sin toalettstol eller handfat på egen hand om man vill men har man inte rätt kunskaper är det i dom flesta fall bättre att låta bli.

I tvättstugan

Tvättstugan är en annan plats i många hem som innefattar mycket vatten. Här finns både tvättmaskin och möjligtvis också ho och wc. Visst kan man koppla in sin nya tvättmaskin på egen hand men då gäller det att man vet vad man håller på med. Till exempel så måste man se till att stänga av allt vatten innan man börjar och sen måste man kontrollera så att man använder rätt typ av kopplingar och dessutom att om håller tätt. Känner man sig osäker, ja då är det bättre att anlita en hantverkare som kan göra jobbet.

Därför är det viktigt

Om man gjort en installation på egen hand istället för att anlita en rörmokare kan man få stora bekymmer om problem skulle uppstå. Har man monterat till exempel en ny blandare vid diskhon eller i duschen och denne sedan börjar läka är risken stor att huset kommer drabbas av vattenskador. I vissa fall kan et ta ett tag innan man märker av ett läckage och då kan det redan vara för sent. Försäkringsbolagen är kinkiga i dessa fall och vill gärna inte betala ut någon ersättning, eftersom jobbet inte blivit gjort efter konstens alla regler.

Kort och gott ska man anlita en rörmokare för alla omdragningar av ledningar som man behöver göra. Det spelar ingen roll om det är i köket, källaren eller i garaget åtgärden behövs men det är minst lika viktigt att det blir rätt. Gör man det själv och på ett dåligt sätt riskerar man inte bara dyra och omfattade vattenskador, utan också att inte få ut något på försäkringen.

För en auktoriserad rörmokare i Göteborg, kontakta Rörmokarn’ Göteborg.