Allt fler väljer att köpa städtjänster av städföretag, så som hemstädning, och detta är oftast något som görs på tid. För till exempel en hemstädning beräknar man ca 4 timmar och för att få ut som mycket som möjligt av pengarna man betalar för den tiden finns flera saker man kan göra för att maximera resultatet.

Lämna notiser om dina önskemål

Har du ett eller flera rum hemma där ingen vistas? I så fall kan det kännas onödigt att låta ett proffs städa där när du betalar pengar för städtjänster med en städfirma Malmö. I så fall kan du meddela detta till den som kommer och ska utföra din hemstädning. Ring och berätta eller lämna en lapp hemma – men se då till att den ligger synligt så att han eller hon inte missar den.

När städfirman hoppar över ett rum som inte har något behov av att städas blir det istället mer tid över till annat. Till exempel kan du skriva ”Hoppa över sovrummet på övervåningen och lägg extra tid i köket”. En seriös firma tar dina önskemål på stort allvar och så länge du ser till att meddela dom brukar det inte vara några som helst problem.

Plocka undan först

Många som köper tjänster inom hemstädning tror att den firma som kommer hem kommer att göra allt det man vanligtvis gör själv. Så är inte riktigt fallet utan det här med att plocka och hålla golvet fritt från leksaker, kläder och andra prylar behöver man göra innan städningen ska äga rum.

I annat fall blir det svårt för den som städar att komma fram med exempelvis dammsugaren och onödig tid kommer att gå åt till att plocka upp efter dig och din familj. Sakerna kommer dessutom inte hamna på sin rätta plats eftersom det är privata saker, utan den som städar kommer troligen bara lägga dom åt sidan.

Byt dammsugarpåse

En liten men ack så viktig detalj för den som valt att köpa hemsändning av ett städföretag. Vissa tar med sig en egen dammsugare och andra inte, och har man valt ett företag som inte gör det behöver man kontrollera så att dammsugarpåsen inte är full. Skulle den vara det blir det svårt för firman att genomföra städningen och i värsta fall får dom hoppa över dammsugningen helt och hållet.

Det företag du anlitar kommer dock troligen att upplysa dig om vad du behöver göra inför din hemstädning för att allt ska flyta på så bra som möjligt men det kan ändå vara något att ha i åtanke.