Rörmokare – anställd eller egen firma?

För VVS-montörer finns mängder av jobb att tillgå eftersom det råder stor brist inom yrket. Konkurrensen om jobben är relativt liten i hela landet och för den drivne kan det vara en god idé att starta egen firma. Det finns såklart för- och nackdelar både med att vara anställd och egen, och att driva ett företag passar inte för alla.

Tryggt med anställning

Precis som inom alla yrken finns en viss trygghet med att vara anställd, och detsamma gäller givetvis för rörmokare. Man gör sitt jobb, får betalt för det och har även rätt till betald semester. När arbetsdagen är slut åker man hem, och lämnar jobbet just på jobbet. För många är det en fördel att arbeta på det viset, medans andra är mer drivna och vill mer.

Starta egen firma
Att starta eget kan i princip alla göra, i alla fall så länge man har en bra affärsidé. För en utbildad rörmokare är det en speciell typ av jobb man ägnar sig åt, och just arbetsuppgifterna skiljer sig kanske inte så mycket från om man skulle vara anställd hos en firma. Eget företag innebär däremot en hel del andra moment som den anställda slipper, bland annat är det en hel del papper som ska skötas. Bokföringen är speciellt viktig, och den dagen man själv anställer personal blir det ytterligare ett moment att ta hand om.

Vad ska man välja?
Även om det är enkelt att starta en egen firma så är det mycket att tänka på hela tiden. Som anställd gör man det man ska och det räcker för vissa, så vad man ska välja beror såklart på hur man är som person. Gillar man att ha många bollar i luften och inte nöjer sig med att bara utföra jobb efter jobb så kanske egen firma är ett mer spännande och stimulerande alternativ https://rörmokarenistockholm.se. Är man utbildad rörmokare och funderar på att starta eget är det bra att börja med att lista alla för- och nackdelar för att sedan fatta ett beslut.

För en rörmokare finns många möjligheter. Jobben är många, konkurrensen är låg och det finns chans att jobba som anställd hos ett företag för den som trivs med det men man kan även nå stora framgångar som egen. Föredrar man utmaningar så är valet kanske enkelt men står man och väger någonstans mittemellan kanske man ska låta tanken gro under en period innan man kastar sig ut mot nya prövningar.